Uyaptan mahkeme kararı nasıl öğrenilir?
“Sisteme Giriş” butonuna tıklayın. “Dosya Talebi” butonuna tıklayın. Dosyanızın işlem gördüğü yeri girin: Adalet Bakanlığı, İdari Yargı veya Adli Tıp Kurumu, davanızın görüldüğü il. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve mahkemedeki cüzdan seri numarasını girin. “Sorgula” butonuna tıklayın.
Karara çıkmış dosyayı nasıl görebilirim?
Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Mahkeme karar sonucunu nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Mahkeme kararı UYAP’a ne zaman düşer?
İlgili hükme göre elektronik işlemlerde süre gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerin ertesi güne sarkmaması için süre 00’dır.
Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?
Karar verilen işlemin sonuçlanması için, istinafın da sonuçlanması gerekir. Bu, dosyanın ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya hukuka aykırılık halinde Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesiyle tamamlanır. İtiraz edilmezse, dava karardan itibaren ortalama iki ay içinde sonuçlandırılır.
Uyaptan hangi bilgilere ulaşılır?
Vatandaşlarımız; bu uygulama ile açık veya kapalı dava ve icra dosyalarını, dosyalarındaki evrakları, duruşmaları, ayrıca UYAP bilgi sisteminde kayıtlı adres ve iletişim bilgilerini takip edebilirler. Uygulama IOS ve Android platformlarından tamamen ücretsiz olarak indirilebilir.
UYAP dava karara çıkmış ne demek?
E-devlet üzerinden dosya durumu hakkında karar almanız, taraf olduğunuz dosyaya ilişkin mahkeme kararının kesinleştiği anlamına gelir. Bu sonuca göre; davanın konusu olan talep kabul edilebilir, reddedilebilir veya kısmen kabul edilip reddedilebilir.
E-devletten karara çıkmış ne demek?
Bir dava dosyasına ilişkin kararlar e-devlet üzerinden takip edilebilir. Davacı, dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, hakimin söz konusu davanın konusu olan olay hakkında karar verdiğini ve dosya durumunun karara bağlandığını belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.
Karara çıkmış dosya tebliğ edilmezse ne olur?
Başka bir deyişle, kararın kesinleşmesini sağlamak veya itiraz hakkını kullanmak için tarafların mahkemeye başvurarak gerekçeli kararın taraflara tebliğini istemeleri gerekir. Aksi takdirde gerekçeli karar tebliğ edilmezse karar kesinleşmez.
UYAP 4060 üyelik ücretli mi?
İlgili kişiye “2008/5 idari yargı dosyası numarasına ilişkin YD kararı bulunmaktadır.” mesajı gönderilecektir. Bu ilk bilgilendirme SMS’inin herhangi bir maliyeti yoktur.
Gerekçeli karar yazıldıktan sonra ne olur?
Ceza mahkemelerinde gerekçeli karar, kayıt altına alındıktan hemen sonra taraflara tebliğ edilir. Hukuk mahkemelerinde gerekçeli karar genellikle taraflar talep etmediği sürece tebliğ edilmez.
İstinafa giden dosya durumu nasıl öğrenilir?
Vatandaşların Temyiz Mahkemesi’ne sorduğu en yaygın sorulardan biri, dava dosyası keşif sürecinin nasıl işlediğidir. Davanın durumunu öğrenmenin birincil yolu e-devlet uygulamasıdır. E-devlete giriş yaptıktan sonra, mahkeme dosyası keşfine giden bağlantıları takip etmelisiniz.
Mahkeme kararı e-devlete ne zaman düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en fazla 10 gün sürer.
UYAP’ta dava dosyası nasıl görüntülenir?
UYAP Vatandaş Portalı’na giriş yapın ve talebinizi oluşturun.b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portalı bağlantısına tıkladıktan sonra “e-Devlet üzerinden giriş” butonuna tıklayın. … c) e-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapın … d) “İşlemleri sorgula” butonuna tıklayın. … e) Dosya talebi butonuna tıklayın. … f) Açılan ekranda sorgunuzu tamamlayın.
Üst mahkemeye giden dosya ne zaman sonuçlanır?
Temyiz dosyası Yargıtay’da ne zaman tamamlanır? Yargıtay’a gönderilen dosyanın ortalama karar süresi ortalama olarak belirlenmiştir. Yargıtay’da bir dosya yaklaşık 352 günde tamamlanabilmektedir. Bu süre Yargıtay Başsavcılığı tarafından 473 gün olarak hesaplanmıştır.
Dava dosyam uyapta neden gözükmüyor?
Savcı dosyalarının UYAP ortamında neden görünür olmadığı sorusunun cevabı aslında basittir. Yukarıda açıklandığı gibi savcı dosyalarında gizlilik esastır. Savcı dosyalarının gizliliği o kadar büyüktür ki bir kişi kendi soruşturma dosyalarını bile UYAP’ta görüntüleyemez.
Uyaptan duruşma listesi nasıl alınır?
UYAP Avukat Portalı veya CELSE mobil uygulamasının “Duruşma Talebi” menüleri üzerinden talepte bulunulduktan sonra, e-Duruşma sisteminin kurulu ve aktif olduğu mahkemelere (e-Duruşma kartı) “e-Duruşma” talebi gönderilebilir.
Dava dosyası e-devlete ne zaman düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en fazla 10 gün sürer.
Uyaptan gerekçeli karar nasıl alınır?
Makale içeriği: E-devlet portal adresini bulun. “E-devlet işlemleri için talepte bulun” butonunu kullanarak giriş yapın.