Şirince ne zaman gezilir?
İzmir merkeze yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan ve İzmir halkı tarafından yılın her zamanı kahvaltı için sıklıkla tercih edilen Şirince köyünü ziyaret edebilirsiniz. Eğer baharda buraya gelirseniz etrafınızda açan mis kokulu çiçekleri izleyebilir, hava güzel olduğunda köy yollarında saatlerce yürüyüş yapabilirsiniz.
Kışın Şirinceye gidilir mi?
Şirince Akdeniz iklimine sahip olduğundan kışları ılık ve yağışlı, yazları ise kurak ve sıcaktır. Bu nedenle kış aylarında da güzel Şirince’yi ziyaret edebilirsiniz.
Şirince’nin neyi meşhur?
Şirince’nin neyle meşhur olduğu sorusuna verilecek ilk cevap şüphesiz meyve şaraplarıdır. Günümüzde Rum nüfusun kültürünü yansıtan şarapçılık, Şirince köyünde nüfusun tamamen dağılmış olmasına rağmen devam etmiştir.
Şirince Cinli Köy nerede?
İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Selçuk’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür. Orijinal adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir dönemde dağları aşan kırk kişiye atıf yapılarak verildiği rivayet edilir.
Şirince her gün açık mı?
Pazar hariç her gün gidebilirsiniz. Mutlaka görmelisiniz……
Şirince şarap ne kadar?
Şirince’de üretilen şaraplar hem yurt içinde hem de yurt dışında beğenilmektedir. Şirince’de üretilen şarapların fiyatları şarabın kalitesine, çeşidine, türüne ve yılına göre değişmektedir. Genel olarak Şirince şaraplarının fiyatları 200 ile 500 TL arasında değişmektedir.
Şirince’de hangi dizi çekildi?
Seven Ne Yapz, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 6 Eylül 2017’de yayınlanan, Bora Onur yönetmenliğinde ATV’de yayınlanan aşk ve romantizm türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince üstlenmiştir.
Şirince Köyü neden ünlü?
İzmir Şirince Köyü Dünya gündemine oturan köy, kendilerine Mavi Enerji Grubu adını veren bir grubun, Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık 2012’de kopacağına ve sadece İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceğine inanmasıyla dikkat çekiyor.
Selçuk Şirince dolmuş fiyatları ne kadar?
Şirince’den Selçuk’a düzenli minibüs seferleri var ve fiyatları da uygun (3 TL).
Şirince Rum Köyü mü?
Selçuk’un 8 km doğusunda bulunan ve 1922’ye kadar Ortodoks Rumların yaşadığı Şirince köyü bir mübadele köyüdür. Nüfusun birkaç Türk-Müslüman memur dışında Rum olması, bu yıllarda kültür ve gelenekte birlik yaratmıştır.
Şirince’de şarap tadımı ücretli mi?
En önemlisi şarap tadımlarının ücretsiz olması.
Efes ile Şirince arası kaç km?
ŞİRİNCE’YE NASIL GİDİLİR Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesinde, Selçuk’a 8 km, Efes Antik Kenti’ne 12 km, Kuşadası’na 30 km, İzmir’e ise 85 km uzaklıkta yer almaktadır.
Şirince köyünde hangi film çekildi?
Deliha filmi nerede çekildi? İstanbul’un birçok ilçesinde çekilen Deliha filminin sonunda dikkat çeken köy ise İzmir’in Şirince köyü.
Kıyamet ne zaman kopacak Şirince?
Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık’ta gerçekleşecek. İzmir’in Şirince köyü, 21 Aralık’ta gerçekleşecek kıyamet sonrası dünyada zarar görmeyecek iki köyden biri olarak kabul ediliyor.
Şirince köyünün özelliği nedir?
Şirince’de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince köyünde iki adet harap Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği hiçbir evin diğer evin manzarasını engellememesidir.
Şirince’de denize girilir mi?
Şirince, İzmir ilinde turistik bir yerdir; ancak iç kesimlerde yer alan bir yerleşimdir. Her gün denizi seven tatilciler, günübirlik turlarla Şirince’yi ziyaret edebilirler. Şirince’de konaklayanlar için en yakın plaj Pamucak Plajı’dır.
Şirince kıyamet ne zaman?
İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı 70 kişilik nüfusa sahip küçük bir turistik köy olan Şirince, “Maya takvimine göre bu yıl 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı ve İzmir’in Şirince Köyü’nün kıyametten etkilenmeyeceği” inancıyla tarihinde daha önce görülmemiş bir kalabalığı ağırlamaya hazırlanıyor.
Şirince’de şarap tadımı ücretli mi?
En önemlisi şarap tadımlarının ücretsiz olması.
Şirince köyünün özelliği nedir?
Şirince’de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince köyünde iki adet harap Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği hiçbir evin diğer evin manzarasını engellememesidir.